Certificeringer: ISO 22000 HACCP Hygiejne • ISO 9001 Kvalitet • ISO 14001 Miljø

Hvis man ikke formår at holde luftfugtigheden på et optimalt niveau, risikerer man, at der opstår statisk elektricitet i råvarerne og i svævestøv – hvilket giver risiko for elektrostatiske udladninger. Produktionsstop er kostbare, men de kan undgås med god kontrol af den relative luftfugtighed i produktionsområdet. Her forklarer vi hvordan.

Ved produktion af fiberglasprodukter såsom både, vindmøllevinger m.m. er der mange produktionsprocesser, der øger risikoen for elektrostatiske udladninger (ESD), som kan forårsage skader på både mennesker og udstyr

Luftbefugtningssystemer fra Airtec® bliver anvendt i mange former for plast- og kompositproduktion.

I plastproduktion er svævestøv et velkendt problem. Alle komponenter, der har en statisk ladning, vil tiltrække støv, men hvis man formår at holde den relative luftfugtighed mellem 40 og 60 %, kan man reducere den statiske elektricitet markant og dermed holde svævestøv under kontrol.

Dette vil markant reducere forekomsten af ESD. Samtidig vil et luftbefugtningsanlæg også give et forbedret produktionsmiljø for både mennesker og produktionsudstyr.

FÅ MERE VIDEN I VORES BLOG

Læs mere om hvordan man skaber og fastholde et produktivt miljø