Certificeringer: ISO 22000 HACCP Hygiejne • ISO 9001 Kvalitet • ISO 14001 Miljø

Befugtningsanlæg

Et befugtningsanlæg har grundlæggende til opgave at kontrollere luften fugtighed og tilføre fugt til luften så luften opnår en passende vandindhold der matcher processernes kvalitetskrav.

Metoden til at tilføre fugt til luften kan variere og er afhængig af de faciliteter og de omstændigheder, et luftbefugtningsanlæg skal integreres i. 

Luftbefugtning med koldt vand i form af et befugtningsanlæg med højtryks-luftbefugtning kan tilføres som kanalbefugtning, hvor vandet fordampes i luftstrømmen i ventilationssystemet eller det kan tilføres om luftbefugtning til rum, hvor vandet integreres direkte i rummet med en række ventilerede forstøvere og dyser.

Luftbefugtnings-anlæg til rum-installation

Luftbefugtnings-anlæg til rum-installation anvendes som regel på produktionssteder som f.eks. trykkerier, elektronikfremstilling og andre produktionsformer, hvor der udvikles høj, lokal varme.

Luftbefugtnings-anlæg til rum-installation kan:

  • ​Reducere overvarme via adiabatisk køling
  • Beskytte mod elektrostatiske udladninger (ESD) via kontrol af luftfugtigheden
  • Reducere risiko for udtørring af produkter
  • Medvirke til at kontrollere svævestøv, som kan udgøre en trussel mod produktionsudstyr, produktkvalitet og ansattes helbred

Læs mere om luftbefugtnings-anlæg til installation i rum her

Befugtningsanlæg med kanalbefugtning

En løsning med kanalbefugtning kaldes også en AHU-løsning (Air Handling Unit) og er et luftbefugtningsanlæg, som er integreret i et ventilationssystem. Det tilfører forstøvet vand til luftstrømmen.

Denne type luftbefugtningsanlæg bruges som regel i større bygninger som kontorer, museer, teatre, hospitaler og lignende, hvor det er vigtigt at kontrollere luftfugtigheden både for at øge velværet hos de mennesker, der færdes i bygningen, og for at beskytte materialer og udstyr.

Læs mere om kanalbefugtning ved at klikke her

​Kapacitet og design

Hos Airtec designer vi alle vores luftbefugtningsanlæg på baggrund af standardkomponenter i kombination med mere end tredive års erfaring fra en lang række forskellige brancher og anvendelsesområder.

Dette er grundlaget for ethvert godt system: Stærke komponenter, dybdegående specialviden og ikke mindst en grundig vurdering af hver enkelt installations krav og muligheder.

Læs mere om den proces, vi altid gennemgår med en potentiel ny kunde ift. at afdække behov og skitsere den rette løsning - klik her for at læse mere om processen 

Gratis projekt-vurdering

Hos Airtec® tilbyder vi at give en gratis vurdering af din virksomheds faciliteter med henblik på at identificere, hvordan et luftbefugtningsanlæg vil kunne optimere og forbedre fx både produktion og arbejdsmiljø.

I tæt dialog med dig undersøger vores projektingeniører de krav, der stilles til luftfugtighed for de enkelte produkter i jeres produktion, og vi kortlægger også anlæggets layout, varianter henover året, eksisterende ventilationssystemer og alle de processer, der kan generere overvarme – for blot at nævne nogle af de parametre, vi beskriver.

På baggrund af denne undersøgelse giver vi en detaljeret anbefaling til den bedste måde at optimere både produktion, lager og arbejdsmiljø.

Klik her for at læse mere om den gratis vurdering, vi tilbyder din virksomhed

Airtec - Specialister i luftbefugtning

Airtec® er din specialist, når det handler om at designe, installere og servicere luftbefugtningsanlæg til industrielle faciliteter, erhvervsbygninger og lager.

Dermed hjælper vi dig med at optimere oppetid og eliminere problemer forbundet med statisk elektricitet, svævestøv, udtørring af produkter og overvarme.

Hos Airtec® råder vi over erfarne projektingeniører, der gennem årtier har arbejdet med at udvikle og designe den helt rigtige luftbefugtningsløsning til en lang række erhverv.

Med vores erfaring og tekniske knowhow kan vi hjælpe dig med at afklare de fordele, du og dine kunder kan forvente ved at installere et luftbefugtningsanlæg fra Airtec® - og vi kan også præcist beregne ROI og energibehov.

Læs mere om os hos Airtec ved at klikke her

Vores kunder og cases

Læs mere om hvordan vi har hjulpet virksomheder med at skabe og fastholde et produktivt miljø