Certificeringer: ISO 22000 HACCP Hygiejne • ISO 9001 Kvalitet • ISO 14001 Miljø

Maling og lak er afhængig af korrekt luftfugtighed. Hvis fugtighedsniveauerne ikke er korrekte og ensartede, kan det betyde, at malingen ikke vedhæfter korrekt.

Det kan dog heldigvis undgås med et luftbefugtningsanlæg, så maleprocesserne kan udføres i henhold til de ønskede specifikationer. Her forklarer vi hvordan:

De fleste producenter af maling og lakprodukter definerer et vist luftfugtighedsniveau for alle påførings- og tørreprocesser, hvad enten vi taler om industri, autolakering, træ eller andet. Faktisk er de fleste produkter til professionelt brug specifikt udviklet til kun at blive anvendt under visse betingelser.

Det korrekte niveau af luftfugtighed i malingsprocesser er af afgørende betydning for at opretholde den rette viskositet af malingen eller lakken - både ved påføring af malingen på overfladen og i de efterfølgende tørre- eller hærdeprocesser.

Maling, der påføres under for lav luftfugtighed, vil ikke fordeles ordentligt, hvilket får malingen til at danne det karakteristiske appelsinskalsmønster.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Når det drejer sig om pulverlakering, fungerer luftens fugtighed som en leder, der gør det muligt at påføre lakken elektrostatisk. Kort sagt er den rette luftfugtighed afgørende i enhver male- eller lakeringsproces.

Et luftbefugtningsanlæg fra Airtec® kan skræddersys, så det passer perfekt til de krav og specifikationer, der gælder for enhver male- eller lakeringsproces.

Med et sådant anlæg kan man opnå de optimale produktionsforhold og dermed ikke bare et perfekt resultat, men også et markant forbedret arbejdsmiljø for de ansatte.

 

Bedre produktionsmiljø via en vurdering af det enkelte anlæg

Hos Airtec® tilbyder vi at give vores vurdering af hvordan et luftbefugtningsanlæg vil kunne forbedre produktiviteten i en produktion, hvor der arbejdes med maling eller lak.

I tæt samarbejde med kunden undersøger vores projektingeniører de krav, der stilles til luftfugtighed for de enkelte male- og lakeringsprocesser. Det gør vi ved at kortlægge anlæggets layout, årstidsvarianter, eksisterende ventilationssystemer og alle de processer, der kan generere overvarme – for blot at nævne nogle af de parametre, vi beskriver.

På baggrund af denne undersøgelse giver vi en detaljeret anbefaling til den bedste måde at optimere de forskellige male- og lakeringsprocesser.

Vi bistår gerne med at designe hele luftbefugtningsanlægget og tilbyder både installation og service. Kontakt os i dag og hør mere.

 

FÅ MERE VIDEN I VORES BLOG

Læs mere om hvordan man skaber og fastholde et produktivt miljø