Certificeringer: ISO 22000 HACCP Hygiejne • ISO 9001 Kvalitet • ISO 14001 Miljø

Skolen for håndværk og design i Ikaalinen, Finland

Træ til musikinstrumenter er sart og bør beskyttes – i dette tilfælde blev det gjort ved at kontrollere luftfugtigheden og samtidig ved at reducere støv. Dette har ført til produktive fordele og et bedre arbejdsmiljø på afdelingen for guitarfremstilling

Sarte råvarer og støv, der påvirker produktiviteten

På skolen for håndværk og design i Ikaalinen spiller fugtighed en stor rolle, når det gælder om at bygge guitarer af høj kvalitet året rundt.

Træ er meget følsomt over for variationer i fugtighed i løbet af året. Det er derfor vigtigt at opretholde en stabil relativ luftfugtighed for at undgå krympning, især når man arbejder med et tyndt og komplekst træmateriale. Støv genereret fra produktionen påvirker også arbejdsmiljøet.

Vi har set forbedringer

Tero Siromaa, som er faglærer i afdelingen for guitarfremstilling, har været tilfreds med det nye system og med Airtec’s service.

”Generelt er folk ikke klar over, hvor meget fugtigheden vil falde i opvarmningssæsonen og de problemer, det giver. Efter installation af Airtec®-løsningen har fugtighedsniveauet været stabilt, og luften er ren og frisk. Vi er nu i stand til at arbejde med det følsomme materiale året rundt. Folk i vores afdeling kan virkelig mærke, at klimaet er markant forbedret.”

Løsningen var lige ved hånden

Ideen til at installere et luftbefugtningsanlæg kom fra en anden afdeling på skolen, der fik t luftbefugtningsanlæg fra Airtec® installeret i 2006.

”De gode oplevelser, de kunne fortælle om, sammen med vores egen erfaring med en anden type luftbefugtningsanlæg førte til, at vi investerede i Airtec® Easyline-systemet, som blev installeret i 2012,” siger Tero Siromaa.

Systemet består af et tre-zoners luftbefugtningsanlæg med fire HydroTrio™ og en HydroOne™ enhed.

Airtec® har leveret mere end 20 luftbefugtningsløsninger til lignende fagskoler rundt om i Finland.

Kontakt en Airtec® specialist i dag og hør mere

 

Relaterede artikler