Certificeringer: ISO 22000 HACCP Hygiejne • ISO 9001 Kvalitet • ISO 14001 Miljø

AIRTEC® reducerer ”angels' share” på Teerenpeli whiskydestilleri

Et højtryksluftbefugtningsanlæg fra Airtec® har kunnet reducere ”angel’s share” - eller rettere, fordampningen - på det største whiskydestilleri i Finland. Dermed var destilleriet i stand til at begrænse tabet af whisky under lagringen.

Hos Teerenpeli Distillery lagres rå whisky i egetræfade i flere årene for at få sin unikke farve og smag. Fade af træ, som er et levende materiale, har den effekt, at vand og alkohol fordamper til den omgivende luft.

Fadene tilpasser sig til den omgivende luftfugtighed, hvilket betyder, at fugt trænger ud, når luftfugtigheden er for lav, og indad, når luftfugtigheden er for høj. For lav luftfugtighed vil i årenes løb betyde et stort tab af whisky og dermed indkomsttab

Nu kan vi koncentrere os om at lave fremragende whisky!

”I lagringen kan fordampning af whisky, et fænomen kaldet ”angels' share”, ikke helt undgås, men i det mindste kan vi nu kontrollere det. Vi er nødt til at holde den relative luftfugtighed over 63,5% , hvilket Airtec®-systemet let kan gøre uden nogen indblanding fra vores side,” siger master destiller Jaakko Joki fra det familieejede destilleri.

Befugtningssystemet, der er installeret på Teerenpeli Distillery i Finland, omfatter en EasyLine ™ kontrolenhed med to kontrolzoner, to HydroOne™ og to HydroFlex™ samt et omvendt osmosefilter, der renser vandet yderligere. Denne konstellation var perfekt til Teerenpeli.

”Forskellen mellem det nye og det gamle system er som nat og dag. Vi er meget tilfredse med den fulde pakke fra Airtec®, ”forklarer Jaakko Joki fra det finske destilleri, der blev oprettet i 2002.

Teerenpeli bruger kun ægte og originale råvarer uden hjælpestoffer til fremstilling af deres whisky, og med tilføjelsen af ​​et Airtec®-befugtningssystem var de i stand til at skabe det perfekte miljø for at producere ​​den populære single malt whisky fra den fineste finske byg.

”Efter installationen af ​​Airtec® EasyLine ™ befugtningssystemet sammen med omvendt osmose har vi været i stand til at stabilisere fugtigheden i lagerområdet. Vi har testet et anden system, men det kunne ikke levere det høje fugtighedsniveau, vi havde brug for. Det nye system fra Airtec® er driftssikkert og skaber det rette produktionsmiljø,” siger Jaakko Joki.

Læs mere om Teerenpeli Distillery på www.teerenpelidistillery.com

 

Kontakt en Airtec® specialist i dag og hør mere

 

Relaterede artikler