Certificeringer: ISO 22000 HACCP Hygiejne • ISO 9001 Kvalitet • ISO 14001 Miljø

AIRTEC® reducerede produktionsomkostningerne for UPM PLYWOOD MILL

Et højtryksluftbefugtningssystem fra Airtec® har medført bedre produktivitet og reducerede produktionsomkostninger på en krydsfinerfabrik i Jyväskylä i Finland. Desuden er det lykkedes at sænke støvniveauet og forbedre arbejdsmiljøet.

Mindre varme og støv giver produktive fordele

De ekstreme temperaturer, der blev udviklet ved produktion af krydsfiner, havde stor negativ påvirkning på medarbejderne og skabte et dårligt arbejdsmiljø med lav produktivitet.

Den store mængde støv fra produktionen var en anden faktor, der påvirkede arbejdernes synlighed, sundhed og effektivitet. Installation af et befugtningssystem fra Airtec® løste begge disse problemer og leverede betydelige forbedringer for arbejderne og produktionen.

Udvidelse af systemet

Et år efter installationens produktionschef er Antti Vainio meget tilfreds med systemet, og feedback fra medarbejderne er positiv:

”Vi har oplevet, at luftfugtningssystemet fra Airtec® har forbedret vores medarbejders trivsel og produktiviteten i produktionsanlægget. Det betyder også, at systemet praktisk taget har betalt for sig selv.”

En løsning, flere fordele

Airtec® installerede et højtryksluftbefugtningsanlæg med dyser placeret omhyggeligt ved de identificerede problemområder. På den måde ville det være muligt at tilføre lokal køling med justerbare dyser og forstøvere - HydroOne™ og HydroTrio™ baseret på en EasyLine™ kontrol- og pumpeenhed, der leverer 88 l/h vand i 3 zoner.

Fænomenet er kendt som adiabatisk køling og fungerer ved, at fordampet vandtåge skaber en køleeffekt ved at forbruge den omgivende varme. I dette tilfælde er køleeffekten af ​​fordampningsprocessen ca. 62 kWh.

UPM er i færd med at udvide systemet til andre områder, og lignende løsninger fra Airtec® er allerede i brug på alle andre af UPMs birkekrydsfinérfabriker rundt om i Finland.

Kontakt en Airtec® specialist i dag og hør mere

 

Relaterede artikler