Certificeringer: ISO 22000 HACCP Hygiejne • ISO 9001 Kvalitet • ISO 14001 Miljø

AIRTEC® giver store energi og vandbesparelser

Et britisk selskab inden for maltindustrien kunne spare store mængder energi og vand med et højtryksluftbefugtningssystem fra Airtec®.

Før installationen af ​​højtryksluftbefugtningssystemet fra Airtec® brugte kunden 16 spindeskiver i spiringsprocessen til at afkøle og befugte 1.440 ton byg.

Disse spindeskiver brugte næsten 24000 m3 vand om året, og de havde brug for konstant service og vedligehold.

Det betød, at systemet var ekstremt dyrt og tidskrævende og krævede en masse ressourcer.

Op til 90 % mindre vandforbrug med Airtec®

”Vi bruger nu 6000 m3 vand om året, så vi har sparet hele 75%. Vi har opnået store energibesparelser ved at udskifte 16 1,5 kW elmotorer fra spindeskiverne med 2 x 1,5 kW motorer til Airtec®-systemet – det giver os en anslået besparelse på 104.800 KW pr. år, hvis vi anslår, at vi skal køre 52 spiringer om året. Derudover faldt vores vedligeholdelsesomkostninger også ganske betydeligt,” forklarede en talsperson fra virksomheden.

Med et højtrykssystem fra Airtec® kan man producere 700 liter vand i timen ved kun at bruge 1,5 kW. Derudover justeres pumpernes energiforbrug variabelt for at passe til den mængde vand, der produceres – også det minimerer energiomkostningerne.

De faktiske tal fra vores kunder viser, at installation af et højtryksluftbefugtningssystem fra Airtec® er i stand til at reducere vandforbruget med op til 90 %.

Når energibesparelserne blev regnet med, viste det sig, at tilbagebetalingstiden for det britiske maltselskab var mindre end et år.

Kontakt en Airtec® specialist i dag og hør mere

 

Relaterede artikler